Поделите ову страну

„ПОД КРОШЊАМА ТОПЧИДЕРСКОГ ПЛАТАНА“
10.07.2018

„ПОД КРОШЊАМА ТОПЧИДЕРСКОГ ПЛАТАНА“

„Под крошњама Топчидерског платана“ је културно уметничка манифестација коју сваке године организује Туристичка организација Београда у Топчидерском парку, и која ће своје прво овогодишње издање имати у четвртак, 12. јула, у оквиру „Петровданског сабора“.

Посетиоцима ће испред Конака кнеза Милоша, од 12 до 13.30 часова, кроз уметничко забавну форму бити представљена српска историја из времена Милоша Обреновића у извођењу наших познатих глумаца, а програм ће бити обогаћен и наступом Уметничког центра „Талија“.

Туристичка организација Београда је ове године припремила и бесплатну трамвајску вожњу „Трамвајем званим Београд“, од Цркве светог Марка у Ташмајданском парку до Топчидерског парка. Током вожње овим трамвајем, посетиоци ће чути интересантну причу професионалног туристичког водича о историји, култури и атракцијама нашег града.

Полазак трамваја је у 11 часова код трамвајске окретнице испред Цркве светог Марка у Ташмајданском парку. Организовани повратак је у 14 часова. Због ограниченог броја места у трамвају (20 седећих и 70 стајаћих), обавезне су пријаве на tjovancevic@tob.rs.

Након програма „Под крошњама Топчидерског платана“ ГО Савски венац и ТО Савски венац су припремили манифестацију намењену породицама „Петровдански сабор“ који у вечерњим часовима укључује и наступ музичке групе „Гарави сокак“.