Поделите ову страну

Поповић панелиста на сесији WTCF у Берлину
07.03.2019

Поповић панелиста на сесији WTCF у Берлину

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда учествовао је у панелу у оквиру сесије коју четврту годину за редом Светска федерација градова у туризму WTCF World Tourism Cities Federation организује током Међународног сајма туризма у Берлину ITB.

Панел на тему „Како позиционирати туристичку понуду дестинације на кинеском тржишту“ модерирала је Sophie Zhang, сениор менаџер за пројекте WTCF и члан Управног одбора Светске туристичке организације UNWTO, а поред Поповића панелисти су били Jin Zhun, генерални секретар Центра за истраживања у туризму Кинеске академије наука, Jenny Cai, директор маркетинга WTCF, и менаџери тржишта из Единбурга и Севиље.

Поповић је пренео искуства Београда са кинеским туристима, и истакао да је прошла година била рекордна по броју гостију из Кине у Београду.

„Кроз туристичку сигнализацију и доступност информација на кинеском језику Београд настоји да се представи као China friendly & China ready” дестинација. У 2018. години, туристи из Кине су на другом месту по бројности у Београду са великом тенденцијом даљег пораста, да би већ у јануару ове године кинески гости су остварили пораст од 60% у односу на исти месец прошле године. У даљим активностима, ТОБ ће ове године радити интензивну интернет кампању у Кини која ће у потпуности бити прилагођена преференцама кинеских туриста.“, рекао је Миодраг Поповић који је овим поводом дао интервјуе за Deutche Welle и Travel Channel Beijing.

Међународни сајам туризма ITB у Берлину je уз WTM у Лондону један од највећих и најзначајнијих сајмова туризма који функционише као платформа за окупљање најрелевантнијих представника институција туризма и туристичке привреде из целог света.

ТОБ на овом сајму представља укупну понуду наше престонице за City Break и MICE на заједничком штанду под окриљем НТО Србије, док се у исто време одржава велики број унапред заказаних састанака са агентима, туроператерима и медијима.