Поделите ову страну

ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА О БЕОГРАДУ
30.11.2018

   ПРЕМИЈЕРА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА О БЕОГРАДУ

Синоћ је у Дениз Музеју у Истанбулу, у присуству великог броја званица, премијерно приказан филм познатог серијала ,,Евлија Челебија путује по свету”, који је овог лета сниман у Београду, а који се емитује на Националној радио-телевизији Турске - ТРТ.

Догађај је званично отворен обраћањем амбасадора РС у Турској, Зорана Марковића, а затим је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а одржао презентацију Београда за преко 100 присутних званица из света туризма, културе, дипломатије и привреде.

Међу гостима су били конзул РС у Истанбулу Јаков Роган, генерални директор ТРТ, директор Удружења TURSAB (Turkish Travel Agencies Union), председникУдружења TURING(Turkish Tourism and Automobile Association), ивелики број новинара, агената, представника различитих удружења и организатора путовања из Турске.

Mustafa Aksay, директор продукцијске куће Doku Film, у сарадњи са којом је организован догађај у Истанбулу, пренео је снажне утиске ТВ екипе током снимања у Београду и најавио филм који је изазвао изузетно позитивне реакције у публици.

Путописни филм ,,Евлија Челебија путује у Београд” траје око пола сата, представља најзначајније културне и историјске знаменитости нашег града, и почетком наредне године ће бити приказан на ТРТ каналу. Емисија је део познатог серијала који се базира на авантурама чувеног путописца и која на јединствен начин преноси доживљаје везане за одређену дестинацију.

По завршетку пројекције, гости су уживали у српској храни, коктелу и музичком наступу београдског саксофонисте Александра Саровића, док је у другом делу простора Дениз Музеја уприличена и изложба фотографија о Београду.