Поделите ову страну

Премијерка и градоначелник посетили штанд ТОБ
22.02.2018

Премијерка и градоначелник посетили штанд ТОБ

По свечаном отварању 40. Међународног сајма туризма у Београду, председник Владе Републике Србије, Ана Брнабић, посетила је штанд Туристичке организације Београда, заједно са градоначелником Београда, Синишом Малим, министром туризма, трговине и телекомуникација Расимом Љајићем, помоћником министра Ренатом Пинџо, државним секретаром за туризам, замеником градоначелника Андрејом Младеновићем, градским урбанистом Милутином Фолићем, и другим државним и градским челницима.

Делегацију су дочекали директор ТОБ, Миодраг Поповић, и градски секретар за привреду, Милинко Величковић, са сарадницима, и представили начин на који се Београд промовише на овогодишњем сајму.

Уз макету Београда на води, која је презентација највећег инфраструктурног пројекта у овом делу Европе, презентација Београда као „града будућности“ је приказана кроз нове интерактивне панеле које ће ускоро бити постављени на пет најпрометнијих локација у Београду. Представљена је и употреба нових технологија у промоцији дестинације кроз ВР наочаре, као и нови туристички производи који ће бити актуелни у овој туристичкој сезони.

Приликом обиласка штанда, било је речи о уређењу бициклистичких стаза у Београду, као и ново креираним пешачким туристичким турама у старом језгру града, које ће додатно обогатити туристичку понуду Београда за стране и домаће госте, али и допринети унапређењу квалитета живота у Београду.