Поделите ову страну

Презентација Београда у Москви и Санкт Петербургу
12.09.2019

Презентација Београда у Москви и Санкт Петербургу

Туристичка организација Београда је представила туристичку понуду у Русији одржаном презентацијом на Међународном сајму туризма „LEISURE“ у Москви.

Заменик директора Туристичке организације Београда, Слободан Унковић, током презентације актуелне туристичке понуде Београда акцентовао је значај културно-историјскихвеза између наше две земље и богато наслеђе, као и познате атракције у нашем граду.

Према подацима Секретаријата за управу / сектор статистике Града Београда, гости из Русије су у сталном порасту. Од почетка године остварен је пораст од 37% у броју остварених ноћења у нашој престоници у односу на исти период прошле године. Број руских туриста у јулу месецу је био за 27% већи, а остварена ноћења за 33% у односу на јул прошле године, што потврђује значај пословних активности на овом туристичком тржишту.

Промоција Београда на тржишту Русије наставља се у Санкт Петербургу, на посебном промотивном догађају у хотелу "CROWNE PLAZA-LIGOVSKI" где ће представници туристичке привреде и Санкт Петербурга имати прилике да се ближе упознају са актуелном туристичком понудом Београда и Србије.