Поделите ову страну

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ БЕОГРАДА У ИСТАНБУЛУ
25.11.2017

 ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ БЕОГРАДА У ИСТАНБУЛУ

Туристичка организација Београда, у сарадњи са Генералним конзулатом РС у Истанбулу, данас је у центру Истанбула организовала велики промотивни догађај за више од стотину турских агенција, оператора, представника медија, угледних личности, као и представника дијаспоре и конзула из више европских земаља акредитованих у Истанбулу.
 
Догађају су присуствовали Генерални конзул РС у Истанбулу, Зоран Марковић са сарадницима, представници Града Истанбула, туристички посленици обе земље и бројни представници медија.
 
 
У сарадњи са компанијом Turkish Airlines организовани су пословни сусрети представника турских и српских туристичких агенција и туроператора.
Директор ТОБ, Миодраг Поповић је одржао презентацију туристичке понуде Београда за тржиште Турске, које је по тренду раста једно од најзначајнијих за Београд, представио актуелности зимске туристичке сезоне у Београду.
 
У свом говору, Поповић је посебну пажњу посветио туристичкој понуди у време наступајућих зимских празника. После презентације дао  је и више интервјуа за медије, и разговарао са представницима турских агенција посебно о могућностима за довођење гостију које те агенције организују по нашем региону а који долазе из тзв.. трећих земаља.
 
У свом обраћању на овом скупу, генерални конзул РС у Истанбулу, Зоран Марковић говорио је посебно о односима две земље оценивши да су Београд и Истанбул важна спона тих односа кроз међусобне туристичке посете.
 
 
После пословног дела, приређен је коктел за велики број званица. На догађају је приказан промотивни филм о Београду аутора Душана Стојанчевића, а током целе вечери наступао је и наш гудачки квартет Wonder Strings.
 
Уз велики број турских медија међу којима је је World Travel Channel догађај су медијски забележили и новинари РТС и ТВ Пинк.
 
Туристи из Турске су на првом месту по броју долазака у Београду. У 2016. години број турских гостију био у порасту за 30%. У првих девет месеци ове године број гостију из Турске је за 19% већи него у истом периоду прошле године, са тенденцијом даљег раста.