Поделите ову страну

ПРИХОД ОД ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ ЗА 100 МИЛИОНА ЕВРА ВЕЋИ
07.08.2017

ПРИХОД ОД ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ ЗА 100 МИЛИОНА ЕВРА ВЕЋИ

Гостујући у Јутарњем програму РТС, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, рекао је да је приход од туризма у Београду за око 100 милиона већи у односу на исти период прошле године.

У првих шест месеци у Београду је регистровано око милион ноћења, што је рекордан резултат. У овом периоду у Београду је боравило за 19% више страних туриста него у истом периоду прошле године, и регистровано је за 22% више остварених ноћења у београдским смештајним капацитетима. Најбројнији гости били су Турци док су Израелци остварили највише ноћења у Београду, 55336 - што је чак за 649% више него прошле године. Следе туристи из Кине, са 128% више ноћења у периоду јануар – јун него прошле године.

„Чињеница да је Београд један од најстаријих градова у Европи у великој мери привлачи госте, као и добра атмосфера у нашем граду“, истакао је Поповић за РТС. „Београд постаје културна престоница и значајно историјско место које се „мора посетити“. Традиција, историја, култура привлаче госте из Израела и Кине, док је, на пример, сличност култура окосница за долазак туриста из Турске. Свакој циљној групи приступамо на посебан начин, а један од заједничких фактора за долазак гостију из свих земаља су догађаји и манифестације“, истакао је Поповић и издвојио наступајући Београдски фестивал пива и Београдски карневал бродова који 2. септембра организује Туристичка организација Београда.