Поделите ову страну

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА НА САЈМУ PHILOXENIA У СОЛУНУ
10.11.2017

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА НА САЈМУ PHILOXENIA У СОЛУНУ

У наставку промотивних активности на туристичком тржишту Грчке, Туристичка организација Београда од 10. до 12. новембра учествује као излагач на 33. Међународном сајму туризма „Philoxenia 2017“ у Солуну.

Захваљујући подршци Амбасаде Републике Србије у Грчкој, Туристичкој организацији Београда је обезбеђен бесплатан излагачки простор на сајму, који је највећи и најзначајнији интернационални сајам туризма у Грчкој. Посетиоци штанда имају прилике да се детаљније упознају са понудом Београда за кратки градски одмор, а кроз инфо промо материјале презентоване су туристичке атракције Београда, културне и спорстке манифестације, као и понуда за новогодишње празнике у Београду. Уз бројне одржане састанке са пословним партнерима из Грчке, у току су и унапред заказани састанци са туроператорима из Кине, Индије, САД, Немачке, Румуније, Француске.

Према статистичким показатељима у 2017. години, број туриста из Грчке је у порасту за око 10% и са укупно 31.483 регистрованих долазака у првих девет месеци ове године, Грци су на четвртом месту по бројности у Београду са тенденцијом даљег раста.  

Сајам PHILOXENIA 2017 је окупио велики број излагача из целог света, укључујући Кипар, Египат, Русију, Аустрију, Албанију, Бугарску, Пољску, Луксембург, Републику Чешку, Словачку, Перу, Филипине, Индонезију и друге. У циљу што боље и квалитетније промоције грчког туризма ,“ Philoxenia“ је ове године представила свих 13 својих регија, као и многих општине из целе Грчке. Сајам прати изложба хотелске индустрије Грчке и представљање иновативне хотелске архитектуре, опреме и декорације, SPA концепта, гастрономије са фокусом на „Greek breakfast & Brunch“. Од пратећих догађаја на сајму издваја се промоција туристичког тржишта Азије и Mеђународна конференцијa под називом „Greece as a Destination and as a European Gate“. Сајам PHILOXENIA 2017 је ове године организован под покровитељством Грчке Националне туристичке организације, Грчке конфедерације туризма (CETE) и Грчке хотелске коморе (Тhe Hellenic Chamber of Hotels).