Поделите ову страну

Промоција Београда на сајму туризма у Штутгарту
14.01.2019

Промоција Београда на сајму туризма у Штутгарту

Туристичка организација Београда представља туристичку понуду наше престонице на Међународном сајму туризма CMT 2019 у Штутгарту, једном од најзначајнијих сајмова у Немачкој, који је у целости посвећен публици.

Највеће интересовање међу посетиоцима сајма је за понудом активног одмора, кампингом, бициклистичким рутама, природним целинама и културно-историјским споменицима у Београду и земљи. Млађа популација је у највећем броју заинтересована за city breakпутовања која укључују и градске садржаје, догађаје, гастрономију и ноћни живот у Београду.

Туристи из Немачке су на трећем месту по броју долазака у Београд. Према подацима за период од јануара до новембра 2018. број немачких гостију је за 17% већи у односу на исти период године која је претходила, док је број регистрованих ноћења већи за 18% (90225).  

На заједничком штанду, под окриљем Националне Туристичке организације Србије, поред ТОБ-а, учествују и туристичке организације Чачка, Новог Сада, Златибора, Војводине, као и градска општина Савски венац.