Поделите ову страну

Промоција Београда у Абу Дабију
04.12.2017

Промоција Београда у Абу Дабију

Промоција Београда у Абу Дабију

Делегација ТОБ-а успешно је завршила промоцију туристичке понуде града Београда у Абу Дабију у оквиру њихове прославе Националних дана, у временском периоду од 29.11.2017.-05.12.2017.
Презентација Београда одржана је 29.11.2017. год. од11 - 13ч у Хотелу Софител у Абу Дабију.

"Једна од највећих туристичких потенцијала нашег града су управо Београђани, чију гостопримљивост и непосредност туристи носе као најлепшу успомену и управо је то један од разлога што нам се стално и враћају.", рекла је Ирена Алексић, саветник директора на самом почетку презентације.
Присутнима се обратио и Милош Перишић, отправник послова Републике Србије у УАЕ и пожелео добродошлицу гостима, међу којима је било око тридесет представника туристичке привреде из Абу Дабија, који су касније одржали Б2Б састанке са представницима туристичке привреде наше земље и дипломатском кору, међу којима су били амбасадори Албаније, Kиргистана, Црне Горе, Македоније и заменици амбасадора Босне и Херецеговине и Белорусије.

Званични део презентације, као и коктел који је уследио, протекли су у пријатној и конструктивној атмосфери и показано је велико интересовање од стране њихове туристичке привреде за турстичку понуду Београда, која представља сјајан спој модерног и традиционалног.

Штанд ТОБ-а, који био постављен у веома атрактивном City Walk-у у Дубаију, од 29.11.-04.12.2017. год, свакога дана од 16-23ч, привлачио много пажње и показано је велико интересовање за Београд и Србију , како од стране локалног становништва, тако и од стране Индијаца, који спдају међу најбројније становнике Дубаија. Најчешћа питања потенцијлних туриста тицала су се виза, директних летов до Београда, хотела од четири и пет звездица, а посебно интересовање показали су за наше националне паркове и паркове природе.

Поред делагације ТОБ-а, на нашем штанду били су сликар Драго Терзић и калиграф Даница Веселиновић, који су својом уметношћу привукли највише пажње и учинили да наш штанд буде један од најпосећенијих. Штанд су 03.12.2017. год. посетили отправник послова Милош Перишић и амбасадор БиХ Зоран Милићевић.
Приликом састанка Ирене Алесић и Милоша Перишића, одржаног 01.12.2017. од 13 - 14.30.ч, господин Перишић је изнео низ конкретних предлога и савета, како привући туристе из АУЕ у Београд, а разматрању и реализацији истих приступиће се по повратку делегације ТОБ-а у Београд.

Паралелно са радом штанда у Цитy Wалк-у, фолклорна група младих уметника из Београда, коју је ТОБ повео, свкога дана посећивала је по један град у УАЕ ( Dubai, Abu Dabi, Dibba al Fujairah, Fujairah, Um al Qewen i Msafi) и игром, плесом и ношњом на најбољи начин презентовала фолклор и традицију наше земље. Уметник Лука Здравковић добио је награду за најбољег извођача 01.12.2017. год.у граду Дибба ал Фујаирах.