Поделите ову страну

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У БУДИМПЕШТИ
20.09.2018

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У БУДИМПЕШТИ

Промотивни караван Туристичке организације Београда је данас посетио Будимпешту где је мађарској туристичкој привреди и медијима представљена туристичка понуда наше престонице.

Промотивни догађај под називом „Упознајмо Београд” је реализован у оквиру манифестације ,,Месец српске културе“, у сарадњи са Амбасадом РС у Будимпешти и Културним и документационим центром Срба у Мађарској.

Велики број гостију, представника туристичких агенција и медија из Мађарске поздравили су амбасадор РС у Будимпешти, Раде Дробац, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, Милан Ђурић, и директор сектора за промоције ТОБ-a, Јадранка Ђорђевић.

Уследила је мултумедијална презентација Београда као туристичке дестинације за туристе из Мађарске, са фокусом на наше најзначајније туристичке атракције, културно и историјско наслеђе, Дунав као једну од окосница понуде, затим музеје, догађаје у Београду, гастрономију, и друге сегменте укупне понуде града. Приказан је промотивни филм о Београду који је за ове потребе преведен на мађарски језик. Наши драмски уметници Раде Марјановић, Јелена Јовичић, и музичари Драгутин Димитријевић и Урош Ранковић су извели песме о Београду током дегустације традиционалних српских кулинарских специјалитета.

Истог дана, у вечерњим часовима, у сарадњи са Културним и документационим центром Срба у Мађарској, биће одиграна позната представа „Кабаре Београд” у извођењу глумаца Позоришта на Теразијама. Представа је настала на основу најлепших и најдуховитијих прича о Београду, испуњена песмама и популарним музичким хитовима из 80-их и 90-их година прошлог века.