Поделите ову страну

Промоција Београда у Израелу - IMTM 2018 Тел Авив
06.02.2018

Промоција Београда у Израелу - IMTM 2018 Тел Авив

Туристичка организација Београда од 6. до 7. фебруара представља туристичку понуду наше престонице за тржиште Израела, које је наше највеће и најзначајније растуће туристичко тржиште са процентом раста од 204% у 2017. години.

Првог дана сајма, штанд Београда и Србије је посетио Милутин Станојевић, амбасадор Републике Србије у Израелу, са сарадницима. Током обиласка сајма, Јарив Левин, министар туризма Израела је посетио штанд Србије где се сусрео са Маријом Лабовић, директором ТОС. На штанду је био присутан и Мирослав Кнежевић, државни секретар за туризам Министарства туризма, трговине и телекомуникација.


На пословним састанцима, туристичке агенције, туроператори новинари из Израела показали су велико интересовање за Београд и Србију. Представљене су могућности за путовања, city break, активни одмор, гастрономија, као и специјализоване туристичке туре и програми за госте из Израела.

Туристи из Израела су у 2017. години доспели на листу ТОП 10 гостију у Београду, односно осмом месту по бројности и другом по оствареним ноћењима. Проценат раста броја израелских туриста у прошлој години је 204%, а остварених ноћења у београдским смештајним капацитетима 233% са даљом тенденцијом раста.

Уз учешће на сајму, 7. фебруара у хотелу Хилтон у Тел Авиву биће одржана конференција за новинаре и туроператоре, као посебан промотивни догађај.