Поделите ову страну

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У СОФИЈИ
01.06.2018

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У СОФИЈИ

Туристичка организација Београда је промотивним догађајем у Софији започела овогодишњу кампањуGo Belgrade 2018 у градовима земаља региона и Европе.
 
Јуче је у центру Софије одржана прес конференција и презентација туристичке понуде Београда за око 50 представника туристичке привреде Бугарске. Присутнима су се обратили Владимир Ћургус, амбасадор Републике Србије у Софији, Ирена Алексић, саветник директора за међународну сарадњу ТОБ, као и Иво Маринов, директор ТО Софија и Бајко Бајков, председник Управног одбора АББТА, истакавши добру дугогодишњу сарадњу. У презентацијама су учествовали Урош Парлић, директор ТО Ниш, Тихана Путин из ТО Нови Сад и Ђурђица Винчић, представник Ер Србије, представивши туристичку понуду Ниша, Новог Сада и Ер Србије за тржиште Бугарске. Уследили су пословни састанци наших и бугарских туристичких агенција и туроператора.
 
Саветник директора ТОБ Ирена Алексић дала је изјаве за бројне бугарске медије међу којима је била и Блоомберг телевизија о значају развијања сарадње у области туризма између земаља западног Балкана. Бугарским медијима је најављена туристичка сезона у Београду за 2018. и новине у понуди наше престонице. Такође, договорена је и студијска посета групе новинара у Београду у наредном периоду која ће бити реализована у сарадњи са Амбасадом РС у Бугарској и компанијом Ер Србија.
 
Међу учесницима из Србије били су представници ГО Нишка Бања, ТО Лесковац, спортско туристичког центра Цариброд-Димитровград, специјалне болнице за рехабилитацију Пролом Бања, хотела Crowne Plaza, BelgradeHoliday Inn, Возарев, СлавијаTheater Belgrade,гарни хотела ContactMark HotelCrystal Code апартмана, хотела Путник Нови Сад, хотелаВојводина, New CityTami Residence и Етер из Ниша, MujEn Lux апартмана Копаоник, и агенција iSerbia Travel & Events и Компас Нови Сад

У вечерњим часовима у српском ресторану Стефанович у Софији организовано је Београдско вече са београдским кулинарским специјалитетима и српском музиком.