Поделите ову страну

Промоција Београда у Загребу
19.03.2018

Промоција Београда у Загребу

Туристичка организација Београда је од 16. до 19. марта представила актуелну туристичку понуду наше престонице за туристе из Хрватске, на сајму туризма Place 2 go 2018. 

Међународни сајам туризма Place 2 go​ одржава се по седми пут у Загребу, и већ други пут у простору загребачке Арене због све већег броја излагача, учесника и посетилаца.

Првог дана сајма, штанд Београда је посетила Мира Николић, амбасадор РС у Републици Хрватској. Одржани су састанци са великим бројем туристичких агенција из Загреба, као и другим релевантним субјектима везано за развој сарадње на туристичком промету нашег региона. 

Индивудуалним посетиоцима су промовисани програми за викенд боравак у Београду, календар догађаја и различитих манифестација, конгреса и конференција које за ово тржиште представљају највећи мотивациони фактор за путовање у Београд. 

У 2017. години гости из Хрватске били су на другом месту по доласцима, и бележе сталан пораст. Најбројнији гости у јануару месецу 2018. били су Хрвати што показује важност овог тржишта за Београд.