Поделите ову страну

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ЗАГРЕБУ
07.07.2019

ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ЗАГРЕБУ

Јуче је у џез клубу „Контеса“ у Загребу Туристичка организација Београда представила актуелности у туристичкој понуди нашег града у овој сезони а гости су уживали и у представи „Кабаре Београд“ коју су пред многобројном публиком и медијима извели Тања Бошковић и Раде Марјановић.

Госте је на почетку догађаја поздравила Мира Николић, амбасадор РС у Загребу, након чега је уследила презентација манифестација, концерата, фестивала и значајних културних и забавних догађаја у наредним месецима, који су снажан мотиватор за долазак гостију из Хрватске. Међу њима су Београдски фестивал пива, Карневал бродова, Сајам књига, концерти светских звезда Ероса Рамацотија, Брајана Адамса, групе “Deep purple”. Приказан је туристички филм о Београду “Belgrade Love Story”, а срећне добитнике су обрадовале и награде Викенд у Београду.

Посебан куриозитет било је извођење представе „Кабаре Београд“ са Тањом Бошковић и Радетом Марјановићем, који су у пратњи Уроша Ранковића извели избор најбољих делова овог популарног кабареа који годинама забавља београдску публику.

Туристи из Хрватске у претходној години бележе пораст од 7% када је реч о броју посета и остварених ноћења у Београду. У 2019. години тај тренд је настављен, са порастом од 9% у прва четири месеца.