Поделите ову страну

Промоција туризма Београда у Пекингу и Шангају
14.11.2018

Промоција туризма Београда у Пекингу и Шангају

Пред предстојећу зимску туристичку сезону, Туристичка организација Београда представља туристичку понуду у Кини управо одржаном презентацијом у Пекингу која ће од 16. до 18. новембра бити настављена учешћем на Интернационалном сајму туризма CITM у Шангају.

Делегација ТОБ, коју чине директор Миодраг Поповић и заменик директора Слободан Унковић, јуче се састала са представницима Светске асоцијације градова у туризму World Tourism Cities Federation – WTCF. На састанку је разговарано о креирању сајта на кинеском језику са информацијама о туристичкој понуди наше града, и презентацији Београда на примарним кинеским друштвеним мрежама Weibo и Wechat.

Светска асоцијације градова у туризму World Tourism Cities Federation – WTCF је организација основана 2012. године у циљу повезивања и сарадње градова као и развоја на глобалном плану, која броји више од 200 чланица и чији је Београд члан од 2016. године.

У Пекингу су одржани и састанци са представницима највећих кинеских туроператора Ctripи Umiceса којима је договорено студијско путовање у Београд у наредном периоду, како би наша престоница била уврштена у њихову понуду за кинеске туристе.

У септембру месецу, гости из Кине су на првом месту у Београду по бројности као и по броју остварених ноћења, са изражено великим процентом раста. У периоду од почетка године, кинески туристи су на другом месту, са порастом од 79% од јанура месеца.