Поделите ову страну

РЕКОРДАН БРОЈ ТУРИСТА У АВГУСТУ
01.10.2018

РЕКОРДАН БРОЈ ТУРИСТА У АВГУСТУ

У августу месецу је регистровано за 26% више страних туриста у Београду који су остварили за 38% више ноћења у односу на исти месец прошле године, према најновијим подацима Секретаријата за управу – сектор статистике Града Београда.

Најбројнији гости наше престонице у августу били су из Турске, Немачке, Ирана, Кине, Грчке, затим Румуније, Италије, Пољске, САД и Русије. Највећи број ноћења остварили су гости из Ирана, Турске, Кине, Немачке, Израела, САД, Италије.

Од почетка године, укупан број туриста у Београду је за 12% већи у односу на првих осам месеци 2017. Најбројнији гости у том периоду били су из Турске, Кине, Немачке, Хрватске, Грчке, БиХ, Словеније, Бугарске, Румуније и Ирана.  

„Иако годинама уназад Београд нема туристичку сезону, током летњих месеци се бележи највише гостију, који у августу достижу рекордан број. Захваљујући изузетно посећеним манифестацијама, и структура гостију се мења, па тако бележимо велики скок гостију из Румуније, Пољске, Италије, и других земаља. Пораст у броју остварених ноћења једнак је порасту у приходу од туризма. Тренутно је актуелна промотивна кампања у земљама региона, па у наредном периоду очекујемо још боље резултате.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.