Поделите ову страну

СТУДИЈСКА ПОСЕТА НОВИНАРА ИЗ РУСИЈЕ
26.09.2018

СТУДИЈСКА ПОСЕТА НОВИНАРА ИЗ РУСИЈЕ

Представници најеминентнијих медија из Москве, Тјуменске области и Казања, чланова Удружења туристичких новинара Русије на челу са председницом Удружења, посетиће Београд у периоду од 26. септембра до 1. октобра, у организацији Туристичке организације Београда.

Београдска тврђава, Музеј Југославије, Музеј Николе Тесле, Авалски торањ, Дворски комплекс на Дедињу, Храм светог Саве само су неке од локација које ће новинари посетити током свог боравка. Програм обухвата и разгледање града отвореним аутобусом, крстарење средњевековним бродом ,,Славјана“, обилазак градских амбијенталних целина, као и специјално осмишљену туру ,,Траговима руског наслеђа у Београду“ која на занимљив начин приказује утицај руске архитектуре, историје и културе на данашњи изглед Београда. Новинари из Руске Федерације посетиће и споменик ,,Зашто“ на Ташмајдану како би одали почаст настрадалим колегама из РТС-а током НАТО бомбардовања. 

Предвиђен је и излет у Нови сад и Сремске Карловце у сарадњи са ТО ових градова, као сусрет са представницима наших медија.

Студијско путовање се реализује као наставак активности Туристичке организације Београда на руском туристичком тржишту. ТОБ наступа два пута годишње на најзначајнијим руским сајмовима туризма – MITT и Leisure у Москви, док је последње две године реализована и промоција туристичке понуде Београда у Санкт Петербургу. Приликом прве промоције са Туристичком организацијом Санкт Петербурга потписан је Протокол о сарадњи којим су дефинисане заједничке промотивне активности у области туризма ова два града као и дистрибуција промотивног материјала ТОБ-а у туристичко-информативним центрима у Санкт Петербургу.

Туристичко тржиште у Београду у претходној години бележи пораст броја туриста из Руске Федерације. У 2017. години број посетилаца из Русије који су посетили наш град је порастао за 16% у односу на претходну, 2016. годину. Такође, у истом периоду забележен је раст од 27% у броју остварених ноћења туриста из ове земље. У првих 6 месеци 2018. године посета туриста из Русије је повећана за 6% у односу на исти период у 2017. години.