Поделите ову страну

Светски маратонски Оскар Београдском маратону
07.11.2018

Светски маратонски Оскар Београдском маратону

Београдски маратон биће званично награђен најзначајнијим признањем у области маратона и уличних трка - AIMS Social Award наградом, Најбољи маратонац за 2018. годину, чиме се одаје признање за свој рад са тркачима са инвалидитетом и за остале друштвене иницијативе, у родном месту Маратона, у Атини 9. новембра.
 
Овом наградом се одаје призање тркама које раде на остваривању Миленијумских развојних циљева Уједињених нација и биће додељена у току шесте годишње Гала доделе признања AIMS.Том приликом биће уручене још четири светске награде за 2018. годину: најбољи маратонац, најбоља маратонка, животно дело и Зелена награда (Green Award).
 
AIMS је Светско удружење маратона и уличних трка, које броји 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земље света, међу којима су и најпознатији и највећи светски маратони попут Њујоршког, Бостонског, Берлинског, Чикашког, Пекиншког, Токијског, Париског, Московског и многих других.
 
Београдски маратон је члан AIMS од 1990. године. Вишe информација о Маратону можeтe пронаћи на сајту www.bgdmarathon.org