Поделите ову страну

ТОБ и Београдски маратон на експоу Берлинског маратона
16.09.2018

ТОБ и Београдски маратон на експоу Берлинског маратона

На специјализованом сајму БЕРЛИН ВИТАЛ ЕКСПО који је предходио 45. Берлинском маратону, у периоду од 13. – 15. септембра били су представљени Туристичка организација Београда и Београдски маратон.

Дејан Николић, директор Београдског маратона је поводом посете Берлину изјавио: „Врло смо задовољни како је наш штанд био опремљен и посећен. Посебно смо задовољни чињеницом да је било много заинтересованих тркача и могућих гостију који су посетили наш штанд, показали интересовање да дођу у Београд и Србију и учествују на 32. Београдском маратону 2019. године. Током три дана одржавања сајма организовали смо и низ састанака са tour операторима из тркачког бизниса, а подељена је и велика количина туристичког промотивног материјала. Захвални смо граду Београду и Туристичкој организацији Београда, што су препознали значај Београдског маратона као туристичког догађаја и што смо заједно наставили пројекат „Представљање Београдског маратона“ на одређеним дестинацијама у свету. Уверени смо да ћемо заједнички и у наредном периоду квалитетно промовисати главни град Србије и Београдски маратон, с обзиром да су претходне презентације показале позитивне резултате када је у питању даље повећање броја самоплатежних иностраних учесника и гостију из целог света“ - изјавио је Николић.

Сајам Берлинског маратона посетило је преко 100.000 учесника и гостију Берлинског маратона из преко 120 земаља света, а било је присутно преко 300 излагача – међу њима неки од најпознатијих и највећих маратона на свету.

На управо завршеном 45. Берлинском маратону, уз рекордно учешће од 47.000 учесника из преко 120 земаља света, постигнути су изванредни резултати. У мушкој конкуренцији такмичар из Кеније, актуелни олимпијски шампион Елиуд Кипчоге, постигао је светски рекорд од 2:01:39. Ово је био укупно 11 светски рекорд постигнут на Берлинском маратону.