Поделите ову страну

ТОБ НА 25. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БРАТИСЛАВИ
27.01.2019

ТОБ НА 25. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БРАТИСЛАВИ

Туристичка организација Београда, заједно са Туристичком организацијом Војводине и ове године била је организaтор наступа на највећем Међународном сајму туризма у Словачкој „ITF SLOVAKIATOUR 2019“.

Туристичка организација Београда је успешно промовисала Београд као популарну дестинацију за викенд програме, спортске догађаје, наутички туризам, културне и урбане садржаје, фестивале и концерте. Пословне активности биле су везане за укључивање Београда и Србије у редовне програме словачких туристичких агенција и туроператора.

Туристичка организација Београда је организовала „Happy Hour“ за словачке туроператоре и медије уз подршку Амбасаде Републике Србије у Братислави. Том приликом присутнима се обратио проф. др Момчило Бабић, амбасадор Републике Србије у Словачкој Републици, који је истакао традиционално пријатељске односе и блискост српског и словачког народа и у том смислу посебно нагласио важност континуиране промоције туристичких потенцијала Београда и Србије пријатељима у Словачкој, о чему говоре и званични статистички подаци везано за повећање броја словачких туриста у Београду и Србији за 17% у односу на прошлу годину.

Уз Београд, туристичку понуду су представиле и туристичке организације Ниша, Новог Сада, Бечеја, Бачког Петровца, Ковачице, Републике Српске.

25 ITF Slovakiatour је највећи сајам туризма у Словачкој, а уједно и најзначајнији догађај туристичке индустрије у Централној Европи. Сваке године Сајам окупља велики број излагача из Европе и света: туроператоре, туристичке агенције, хотелску индустрију, саобраћајну индустрију, националне и локалне туристичке организације и владин сектор.