Поделите ову страну

ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА PHILOXENIA У СОЛУНУ
13.11.2018

ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА PHILOXENIA  У СОЛУНУ

Туристичка организација Београда је од 08. до 11. новембра наступила на најпрестижнијем сајму туризма у Грчкој „Philoxenia 2018“ под чијим окриљем су учествовали и представници ГО Савски венац и Чукарица, ПКС, ПКВ, ТО Србије, Војводине и Ниша, као и хотела и туристичких агенција из Србије.

У оквиру сајма „Philoxenia 2018“ одржан је први Грчко-Српски туристички форум, који је окупио изузетно велики број српских и грчних привредника. Током скупа одржани су Б2Б састанци, панели а посебно важан догађај био је потписивање Меморандума о сарадњи између Туристичке организације Савки венац и Грчко-српске привредне коморе северне Грчке.

Поводом 100 година пробоја Солунског фронта, делегација Туристичке организације Београда је организовала посету српском војничком гробљу ради полагања венца палим борцима у Првом светском рату на Зејтинлику.

Штанд Београда је имао велики број посетилаца, који су били веома заинтересовани за актуелне викенд програме, дочек Нове године, културне и спортске догађаје, пословни туризам, екскурзије.

Од почетка године, туристи из Грчке су на петом месту по бројности, са даљом тенденцијом раста.