Поделите ову страну

ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У МОСКВИ
14.03.2019

   ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У МОСКВИ

Туристичка организација Београда представља туристичку понуду нашег града од 12. до 14. марта на сајму туризма у Москви, MITT 2019  (Moscow International Travel & Tourism Exhibition).   

Други дан сајма заједнички штанд НТОС и ТОБ-а посетио је амбасадор РС у Руској Федерацији, Славенко Терзић, са сарадницима и председник Удружења туристичке привреде Русије – Rostouristunion, Шпилко Сергеј Павлович.

На сајму је представљена актуелна туристичка понуда са акцентом на Београд као популарну City Break дестинацију. Руски туристи су највише заинтересовани за руско наслеђе у Београду, туристичке туре и културне садржаје. Током сајма, забележено је и велико интересовање посетилаца и организатора путовања за долазак у Београд ради посете фестивалима, као и спортским манифестацијама.

Сајам MITT, посвећен првенствено пословним посетиоцима али отворен и за публику, броји преко 1 700 излагача и 22 000 посетилаца.

Туристи из Русије су у ТОП 10 у 2018. години по броју остварених ноћења у Београду и налазе се на 3. месту гостију по броју долазака у Београд од почетка 2019. године.