Поделите ову страну

ТОБ на обележавању националног празника Србије у Анкари
16.02.2019

ТОБ на обележавању националног празника Србије у Анкари

Туристичка организација Београда успешно је представила туристичку понуду Београда и Србије у оквиру догађаја који је у Анкари, главном граду Турске, организовала амбасада Републике Србије у Турској поводом обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и Турске, односно, поводом обележавања националног празника наше земље.

Према подацима Секретаријата за управу – сектор статистике, тржиште Турске је већ неколико година уназад веома значајно за Београд, а Турци су по броју остварених ноћења и прошле године били најбројнији гости у нашем граду. Туристичка организација Београда је учествовала на овом догађају како би пред великим бројем значајних и угледних гостију из политичког и јавног живота Турске, као и великим бројем страних дипломата у тој земљи, на најбољи начин представила туристичку понуду Београда и Србије.

Скуп су отворили Њ.Е. амбасадор Србије у Турској, Зоран Марковић, и министар омладине и спорта, Мехмет Касапоглу. Говорило се о чињеници да су односи две земље на највишем нивоу, како политички тако и економски, говорници су нагласили да те односе и даље треба развијати. Такође, тема презентације Београда и Србије је посебно истакнута, неколико векова заједничке историје, као и то да наши народи имају много тога заједничког.

Догађају је присуствовао и министар културе и туризма у Влади Републике Турске, Мехмет Нури Ерсој, са којим је директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић, истакао чињеницу да је турско тржиште већ годинама једно од најзначајнијих када је Београд у питању и захвалио за посету нашем штанду на недавно завршеном сајму туризма у Истанбулу. Министар Ерсој је у разговору изнео неколико запажања у корист даљег повећања долазака гостију из Турске у Београд, посебно када су у питању промоција на турском тржишту и повољнија комуникација, односно авио-саобраћај између Турске и Београда.

Међу угледним гостима био је и кошаркашки репрезентативац наше земље који тренутно игра у Анкари, Владимир Штимац.  

Туристичка организација Београда је остварила бројне контакте и позиве за промоцију у Турској, док је посебан доживљај била посета нашој амбасади у Анкари, грађевини која представља сведочанство о односима две земље. У овом ретко репрезентативном објекту, у договору са нашом амбасадом, односно Министарством спољних послова, Туристичка организација Београда ће приредити и посебну промоцију у току ове године.