Поделите ову страну

ТОБ на сајму ЕМИТТ у Турској
24.01.2018

 ТОБ на сајму ЕМИТТ у Турској

Туристичка организација Београда ће од 25. до 28. јануара представити туристичку понуду наше престонице на најзначајнијем сајму туризма у Турској, ЕМИТТ 2018. 

Организатор заједничког наступа на турском тржишту је Туристичка организација Београда, која већ седму годину за редом промовише понуду нашег града туристима из Турске. На штанду величине 64 м2 понуду ће представити и Национална Туристичка организација Србије, ТО Војводине, Новог Пазара, Републике Српске, агенције Омнитурс, Balkan Holidays, Big Blue, Mujen Lux, PCSTUR, Dora, и београдски хотели Crown Plaza, Holiday Inn, Square Nine, Праг, President, Златник, Theater Belgrade, Heritage и MK Resort.

Посетиоци сајма ће на нашем штанду моћи да се информишу о различитим сегментима туристичке понуде Београда и Србије, могућностима за путовања, смештајним капацитетима, туристичким програмима.

Туристи из Турске су на првом месту по броју долазака страних гостију у Београду. Према последњим статистичким подацима, укупно 79.061 Турака је посетило наш град у првих једанаест месеци прошле године што је за 20% више у односу на исти период у години која је претходила. Континуитет у порасту броја турских гостију у Београду последњих година чини ово туристичко тржиште изузетно значајним за туризам Београда.

О значају учешћа на сајму ЕМИТТ говори и најављена посета конзула Републике Србије у Истанбулу, Сандре Војиновић нашем штанду, министра туризма Турске и других високих званичника.