Поделите ову страну

ТОБ НА САЈМУ IMTM 2019 У ТЕЛ АВИВУ
12.02.2019

ТОБ НА САЈМУ IMTM 2019 У ТЕЛ АВИВУ

Београд је на сајму IMTM 2019 проглашен за једну од најпопуларнијих дестинација за израелске туристе, према ранг-листи најзначајнијег израелског портала за путовања Lametayesls, који је уврстио Београд уз Рим, Барселону и Праг као топ дестинацију за туристе из Израела.   

Признање је уручено првог дана Међународног сајма туризма IMTM 2019у Тел Авиву заменику директора Туристичке организације Београда, Слободану Унковићу.  

„Награда је резултат рада свих институција, релевантних организација и пружалаца услуга у туризму који су прилагодили своју понуду за израелске госте и учинили да Београд постане незаобилазна дестинација за Израелце”, изјавио је Слободан Унковић овом приликом.

По уручењу награде, на заједничком штанду Београда и Србије, организован је коктел за представнике туристичке привреде и медија из Израела, чему је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Израелу, Милутин Станојевић.     

На сајму је представљена актуелна туристичка понуда Београда и Србије, са акцентом на јеврејско наслеђе, туристичке туре, познате атракције у нашем граду, културу и гастрономију. Током првог дана сајма одржан је велики број састанака са израелским агенцијама и туроператорима, као и новинарима заинтересованим за промоцију понуде Београда у овој земљи.  

Туристи из Израела су у 2018. години на 7. месту по броју остварених ноћења у Београду и налазе се и у првих 15 гостију по броју долазака у Београду.