Поделите ову страну

ТОБ НА САЈМУ КОНГРЕСНЕ ИНДУСТРИЈЕ У БАРСЕЛОНИ
30.11.2018

ТОБ НА САЈМУ КОНГРЕСНЕ ИНДУСТРИЈЕ У БАРСЕЛОНИ

Конгресни биро Туристичке организације Београда је учествовао на Међународном сајму конгресне индустрије IBTM World 2018 у периоду од 27. до 29. новембра у Барселони.

Одржани састанци током три дана сајма су указали на заинтересованост за Београд као конгресну дестинацију. Истакнут је састанак кандидатуре Београда као потенцијалне дестинације за конгресни скуп који броји око 2500 до 3000 учесника, као и састанак са председницом водеће Кинеске асоцијације за међународни здравствени и медицински туризам (CIHMTA), заинтересоване за организацију скупова у Београду.

Сајам IBTM World  успешно послује 31 годину и представља водећи међународни сајам конгресног туризма и подстицајних (insentives) путовања, ове године је омогућио професионално-пословно окружење, стручно образовање и умрежавање за око 15.000 учесника, излагача, купаца и других пословних посетилаца.

Према последњој статистици ICCA, највеће асоцијације за конгресну делатност, Београд је на 24. месту у Европи и на 46. месту у свету по броју одржаних скупова у 2017. години, што га позиционира као лидера конгресне индустрије у југоисточној Европи.

Конгресни биро Туристичке организације Београда је на обједињеном штанду Конгресног бироа Србије представио конгресну понуду града заједно са партнерима конгресне индустрије: конгресним центрима, хотелима и агенцијама.