Поделите ову страну

ТОБ НА САЈМУ КОНГРЕСНЕ ИНДУСТРИЈЕ У ЉУБЉАНИ
25.01.2019

ТОБ НА САЈМУ КОНГРЕСНЕ ИНДУСТРИЈЕ У ЉУБЉАНИ

Конгресни биро Туристичке организације Београда учествује и ове године на Међународном сајму југоисточне Европе за конгресни туризам и подстицајна путовања CONVENTA 2019, у Љубљани, у периоду од 22. до 24. јануара.

Conventa, као највећа међународна берза Југоисточне Европе, основана је у циљу уједињавања понуде конгресне индустрије региона, у струци сада позната и као New Europe дестинација.

Ова конгресна берза је посебног карактера, њен рад се заснива на унапред заказаним састанцима са клијентима и пословним партнерима из иностранства, и није отворена за јавност.

Conventa је ове године окупила преко 2000 учесника, купаца и излагача (понуђача), који долазе из 44 земље Европе и иностранства. Радни део конгресног бироа ТОБ-а био је унапред испуњен са око 40 пословних састанака.

Према последњој статистица ICCA, највеће асоцијације за конгресну делатност, Београд је на 24. месту у Европи и 46. месту у свету по броју одржаних скупова у 2017. години, што га чини лидером конгресне индустрије у југоисточној Европи.