Поделите ову страну

Туристичка понуда Београда на сајму у Берлину
09.03.2018

Туристичка понуда Београда на сајму у Берлину

Туристичка понуда Београда је и ове године представљена на једном од највећих и најзначајних сајмова туризма у свету ITB 2018  учешћем Туристичке организације Београда на овом сајму, у периоду од 7. до 11. марта. 

Сајам туризма ITB 2018 (Internationale Tourismus-Börse Berlin) представља водећу светску платформу за око 10.000 излагача из 180 земаља, преко 200.000 посетилаца од чега половину чине пословни посетиоци, и 8.000 представника медија, ради прегледа трендова глобалног туристичког тржишта кроз све његове сегменте. 

Туристичка организација Београда је током прва два дана сајма посвећених пословним сусретима имала низ састанака са великим бројем туроператора из целог света, који су били веома заинтересовани да укључе Београд у своје понуде. Такође је било речи и о заједничкој понуди са ТО Репубика Српска. Директор ТОБ, Миодраг Поповић дао је интервјуе водећим медијима истакавши адуте наше престонице у овој туристичкој сезони. 

Београд је на овом сајму представљен под окриљем Националне Туристичке организације Србије, са понудом за city break ​ путовања, активног одмора, различитих туристичких програма, манифестација и догађаја. 

У Београду је у 2017. години забележен рекордан број туриста из Немачке, са 46.503 посетилаца и 83.728 остварених ноћења што представља повећање од 26% односно 20% у односу на претходну годину.