Поделите ову страну

ТОБ ПРЕПОРУКА ЗА ВИКЕНД
08.09.2017

ТОБ ПРЕПОРУКА ЗА ВИКЕНД

„ПОД КРОШЊАМА ТОПЧИДЕРСКОГ ПЛАТАНА“

субота, 9. Септембар, Топчидерски парк

Ове суботе уживајте у хладу најстаријег парка у Београду, у културно забавном програму

„Под крошњама топчидерског платана“

који је припремила Туристичка организација Београда.

Костимирани глумци у улогама значајних личности из 19. века приказаће начин живота српског друштва из тог периода и подсетити да је на овом месту стварана историја Србије и Београда.

Своју животу причу и приче Београда из тог периода  испричаће глумац Милан Милосављевић у лику кнеза Милоша и Наташа Поповска у улози кнегиње Љубице, уз староградску музику и сплет грађанских игара. Јелена Мит певаће староградске песме, док ће Уметнички центар „Талија” извести сплет грађанских игара.

Програм траје од 12.30 до 14.30 часова. Улаз је бесплатан.

„МУЗИЧКИ ПРОГРАМ НА ЦВЕТНОМ ТРГУ

субота, 9. септембар, 20-21.30 часова

Ове суботе на Цветном тргу посетиоци ће уживати у мини концерту под називом „Мућкалица“. Наступиће Зоран Анић на класичној гитари, Ненад Љубеновић на класичној харминици, у оквиру мини концерта под називом „Мућкалица“. Дуо је концертно веома активан. Наступали су широм Европе и остварили значајне сарадње са другим уметницима.На самом почетку свог концертног деловања, а као већ светски афирмисани уметници, припала им је част да отворе Worla Expo у Милану 2015. године. Дуо је издао и CD под истим називом MUSHALICA:

Овим концертом Туристичка организација Београда завршава рад на сваког викенда организованом програму на локацији Цветни Трг. Констатујемо да је овај културно забавни програм за време целокупне летње сезоне посетило неколико десетина хиљада Београђана и туриста који су били у нашем граду, а све са циљем афирмацијуе нових амбијенталних целина, а у најширем смисла и целокупне туристичке понуде Града Београда.

БЕОГРАДСКИ НОЋНИ МАРКЕТ

ПИЈАЦА БЛОК 44
петак, 8. септембар, 19 часова

Градске пијаце и „Редесинг“ д.о.о. након дугог и топлог лета, организују најврелију атмосферу у граду, на деветом Београдском Ноћном Маркету, под слоганом „ТROPICAL HEAT” у петак, 08.септембра 2017. године у 19 часова пијаца „Блок 44“ (Јурија Гагарина бб)

На највећем музичко-гастрономском фестивалу очекује вас велики број шампиона пијаца,најбоља понуда хране, пића, занатства и дизајна. По први пут у оквиру ове манифестације, у посебном делу на маркету, представиће се произвођачи органске хране са здравим намирницама из својих башта.

Обуците своје хавајске кошуље и непропустите најбољи провод у граду.

МЕМОРИЈАЛ „ВЕЛИКА НАГРАДА БЕОГРАДА

субота, 9. септембар,старт трке 16 часова

АУТО ТРКЕ

Kружна трка око Kалемегдана

Меморијал „Велика награда Београда” биће одржан на Kалемегдану у суботу, 9. септембра.. Овом трком се обележава 78 година од легендарне трке одржане 3. 9. 1939. године. Почетак трке заказан је за 16 часова, а трку ће отворити градски менаџер Горан Весић.

У дефилеу око Kалемегдана проћи ће олдтајмери, моторцикли, национална класа – фиће и тркачки аутомобили, а возила из сваке категорије возиће по пет кругова око Kалемегдана.

За саобраћај ће због трке у периоду од 16 до 20 часова бити затворене Париска улица, Тадеуша Kошћушка, део Душанове улице, Булевар војводе Бојовића и Kнеза Симе Марковића. Организатор трке је Град Београд, уз подршку Спортског ауто и картинг савеза Србије, Ауто-мото савеза Србије и Музеја аутомобила.