Поделите ову страну

ТОБ У ОРГАНИЗАЦИЈИ SCITHOS РАДИОНИЦЕ
25.02.2019

ТОБ У ОРГАНИЗАЦИЈИ SCITHOS РАДИОНИЦЕ

Петак, 22. фебруар од 9 до 13 часова


Туристичка организација Београда је учествовала у радионици европског пројектаSmart City Hospitality –SCITHOS,која се одржала у петак, у хотелу Москва. 

Представници секретаријата туристичке привреде, студенти и новинари, имали су прилике да присуствују трибини чији су учесници из:Breda University(Универзитет примењених наука из Холандије),Vestlandsforsking(Институтза истраживањеиз Норвешке),MODULУниверзитет из Беча за истраживање и едукацију одрживог развоја у туризму иCELTH (Стручни центар у области забаве, туризма и угоститељства из Холандије).

Београд је један од шест градова где се одржаваSCITHOSрадионица како би се унапредила транзиција ка друштвеном и социјално-одговорном туризму. Допринос пројекта се огледау активном учешћу шире јавности у одрживом развоју туризма, као и континуираном просперитету туризма са економске стране.

Smart City Hospitalityје пројекат ЕУ покренут 2016. године у циљу скретања пажње јавности и развијања свести о значају одрживог развоја туризма и постизању неопходног баланса између растућег урбаног туризма и заштите животне средине. Поред Београда у овај пројекат,у циљу размене искуства и информација, укључени су и Амстердам, Валенсија, Дармштат, Гетеборг и Ставангер.