Поделите ову страну

ТУРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА СНИМА У БЕОГРАДУ
03.07.2019

ТУРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА СНИМА У БЕОГРАДУ

Екипа Турске националне радио – телевизије TRT World ових дана борави у Београду како би снимила серију прилога о култури нашег града за популарну емисију Showcase.

Гледаоци овог програма биће у прилици да сазнају о богатој колекцији Музеја савремене уметности као и како теку припреме за велику изложбу Марине Абрамович која ће бити најзначајнији културни догађај у Београду у овој години. Чуће причу о нашем највећем научнику Николи Тесли и благу које се чува у Музеју Николе Тесле, затим о концепту надавно одржаног уметничког фестивала Дев9т у Старој Циглани, а уз сликовиту репортажу о београдској уличној уметности и пројекту Belgrade Street Art, ту је и прича о покрету Партизанових навијача ГТР - Гробарски треш романтизам.

TRT World је први турски интернационални канал на енглеском језику који је доступан у више од 260 милиона домаћинстава и који гледа око 1,2 милијарде гледалаца у преко 190 земаља широм света, међу којима је и растући број онлајн корисника који направе стотине хиљада прегледа на интернету.

Емисија Showcase се бави културом и уметношћу и поркива читав спектар тема: од музеја, позоришта, музике, литературе, преко архитектуре, моде и дизајна па све до историјског наслеђа и старих заната.

Организатори доласка Турске националне радио – телевизије су Туристичка организација Београда и Туристичка организација Србије.