Поделите ову страну

ТУРСКИ НОВИНАРИ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ
10.07.2017

ТУРСКИ НОВИНАРИ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Туристичка организација Београда, у сарадњи са агенцијом Medialand из Истанбула, организовала је прошле недеље студијско путовање за групу новинара различитих медија из Турске.

Током тродневног боравка у нашем граду, новинари магазина Hurriyet, Vatan, Posta, Haberturk, Travel Magazine Turkey, телевизије Star TV и радија Lig Radyo, обишли су познате локације и туристичке атракције Београда: Београдску Тврђаву, Аду Циганлију, Музеј Николе Тесле, зграду Геозавода у Савамали, Храм светог Саве, и друге. У Скадарлији су гости имали прилику да дегустирају локалне специјалитете, посетили су вински догађај Bubble Jam у хотелу Radisson Blu Old Mill, као и турски ресторан Пера Палас и ресторан хотела Енвој. У сарадњи са Групацијом за винарство и виноградарство ПКС новинарима је последњег дана организована посета дестилерији и музеју ракије Кубурић и винарији ПИК Опленац.

Према подацима Секретаријата за управу – сектор статистике, гости из Турске су на првом месту у Београду по бројности, са тенденцијом даљег раста у наредном периоду.