Поделите ову страну

У БЕОГРАДУ ЗА 16% ВИШЕ НОЋЕЊА У ПРВИХ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ
05.11.2018

У БЕОГРАДУ ЗА 16% ВИШЕ НОЋЕЊА У ПРВИХ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ

У Београду је од почетка године остварено за 16% више ноћења страних гостију у односу на исти период прошле године, док је број туриста у септембру месецу већи за 14%, према најновијим подацима Секретаријата за управу / сектор статистике.

Кинези, Немци, Турци, Пољаци и Хрвати су најбројнији гости који су у септембру посетили нашу престоницу. За њима следе гости из Словеније, БиХ, Црне Горе, САД и Румуније.

Први на листи у септембру месецу, како по бројности тако и у ноћењима, су Кинези који су у порасту од +84% у доласцима и +97% у ноћењима, што је скоро дупло у односу на септембар прошле године.

Нове промене у структури туриста чине гости из Пољске који су се први пут нашли у ТОП 5 по бројности у Београду, као и гости из САД и Румуније који су у ТОП 10.

Укупан број туриста у септембру је 120.078 (+13%) од чега страних 102.454 (+14%) и домаћих 17.624 (+3%).

Од почетка године, први по бројности су и даље Турци, следе Кинези који су у порасту од 79% од јануара месеца, Немци, Хрвати, Грци, затим туристи из БиХ, Словеније, Румуније, Бугарске и САД. Највећи број ноћења остварили су гости из Турске, Ирана, Кине, Немачке, Израела, Хрватске, Грчке, Русије, САД и Италије.