Поделите ову страну

УЧЕШЋЕ ТОБ-a НА SCITHOS КОНФЕРЕНЦИЈИ У БЕЧУ
12.09.2019

УЧЕШЋЕ ТОБ-a НА SCITHOS КОНФЕРЕНЦИЈИ У БЕЧУ

Туристичка организација Београда је учествовала на финалној конференцији европског пројекта Smart City Hospitality – SCITHOS, која се одржала 11. септембра у Бечу на MODUL Универзитету.

На конференцији су сумирани резултати истраживачког рада и представљени закључци овог амбициозног пројекта . Присутнима су се обратили представници SCITHOSистраживачког тима, професори из Breda Универзитета (Универзитет примењених наука из Холандије), MODULУниверзитета из Беча за истраживање и едукацију одрживог развоја у туризму, затим стручњаци из области одрживог развоја туризма из VestlandsforskingИнститута за истраживање из Норвешке и CELTHИстраживачко-стручног центра из области забаве, туризма и угоститељства из Холандије.

Smart City Hospitalityје пројекат ЕУ покренут 2016. године у циљу скретања пажње јавности и развијања свести о значају одрживог развоја туризмаи постизању неопходног баланса између растућег урбаног туризма и заштите животне средине. Поред Београда у овај пројекат,у циљу размене искуства и информација, укључени су и Амстердам, Валенсија, Дармштат, Гетеборг и Ставангер.