Поделите ову страну

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У БУДИМПЕШТИ
17.09.2019

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У БУДИМПЕШТИ

У оквиру Месеца српске културе у Мађарској, Туристичка организација Београда је организовала промотивни догађај који је, у пријатној и забавној атмосфери, у центру Будимпеште, окупио велики број званица, представника дипломатског кора, туристичке привреде и новинара.

На догађају је представљена актуелна туристичка понуда нашег града за госте из ове земље а међу присутнима био је Амбасадор Републике Србије у Будимпешти, Иван Тодоров.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, на самом почетку догађаја је поздравио госте рекавши да ми живимо у истој улици која се зове Дунав, и да имамо много тога да понудимо гостима из суседне Мађарске. Поповић је скренуо пажњу на богату културну понуду наше престонице, истакао нов туристички програм „Српска слава“ у Конаку књегиње Љубице и најавио неке од најзначајнијих култуних манифестација у наредном периоду, изложбу Марине Абрамович у Музеју савремене уметности, наступајући БИТЕФ, сајам књига, концерте светских звезда Ероса Рамацотија, Брајана Адамса, као и зимске фестивале и манифестације. Присутнима се обратио и Милан Ђурић, директор Српског културног центра у Мађарској, у сарадњи са којим је организован овај догађај, другу годину за редом.

Гости су имали прилике да премијерно виде нови промо филм Туристичке организације Београда “Belgrade walk through history and culture” који је изазвао веома позитивне реакције. Приказан је и прошлогодишњи промо филм „Belgrade Love Story” истог аутора, Душана Стојанчевића, управо награђеног на Сила Фесту, међународном фестивалу туристичких филмова.

Уследила је дегустација наших специјалитета припремљених на традиционалан начин, вина из винарија Радовановић и Ковачевић, ракије Војвода, а представљена је и понуда Београдске урбане дестилерије, кроз дегустацију више врста ракија. Додељена је награда Викенд у Београду за две особе.

Са представницима медија у Будимпешти договорено је студијско путовање које ће бити реализовано током наредних месеци, како би што шира јавност била упозната са туристичком понудом и могућностима за путовање мађарских туриста у наш град.

Посебан део програма био је концерт групе “Belgrade Grooovzz” која је специјално за ову прилику осмислила репертоар инспирисан Београдом, и извела наше познате песме у поп, рок и етно аранжману. Публика је уживала у једноипочасовном концерту на отвореном који је привукао велику пажњу грађана.