Поделите ову страну

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ЉУБЉАНИ
28.09.2018

УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ЉУБЉАНИ

Туристичка организација Београда је 26. и 27. октобра, у оквиру овогодишње кампање у градовима региона, успешно представила туристичке и културне вредности Београда на туристичком тржишту Словеније.

Промотивне активности су обухватале извођење монодраме „Мој отац Вук Караџић“ у Парохијском дому у Љубљани, поводом двеста година од првог Вуковог издања „Српског ријечника“. Уз помоћ савремених аудио визуелних ефеката, приказан је документарни материјал и део архиве породичних фотографија, што је уз тактове староградских музичких нумера изазвало веома позитвне реакције публике.  

На Прешерновом Тргу, у центру словеначке престонице, приређен је културно уметнички програм на отвореном простору, у ком су поред становника Љубљане уживали и мнобројни туристи. Уметничко удружење „Орнамент“ је извело фолклорне игре и мини представу. Пословне активности су настављене вечерњим програмом под називом „Српско вече“ које је било намењено представницима туристичке привреде Словеније.

Промоција Београда у Љубљани је реализована у сарадњи са Туристичком заједницом Љубљане. Поред посете овом граду, у наредном периоду се планирају активности и у другим словеначким градовима.

Туристи из Словеније представљају важно туристичко тржиште за Београд имајући у виду да се по бројности налазе на топ 10 листи туриста у Београду, са стабилним процентом раста и да се фреквентно враћају на градски градки одмор у наш град.