ЕЛЕКТРИЧНИ ОРГАЗАМ

24. Apr 2021.

Рокенрол група Електрични оргазам ће поводом обележавања 40. рођендана, у Комбанк дворани, 24. априла 2021. године одржати слављенички концерт.

Електрични оргазам је дугачким стажом и својим квалитетом одавно заслужио култни статус на простору бивше Југославије. Састав је оформљен почетком те по многоме значајне 1980. године. Предвођени деветнеастогодишњим Срђаном Гојковићем Гилетом су за само неколико месеци доживели велику популарност. Наредне године са групама Идоли и Шарло Акробата учествују у једном од најзначајних албума у историји домаће музике названим Пакет аранжман и тако започињу нови музички правац, такозвани “нови талас”. Остваривши успех са тим издањем у наредне три године издају 4 судијска и 1 живи албум и њима се високо позицинирају на рок сцени тадашње државе.

Кроз Електрични оргазам је током претходне четири деценије прошло много чланова. али су се ипак одупрели свим променама, па и времену те су и даље одани карактеристичном, тврдом звуку. Иза себе имају двоцифрени број снимљених плоча и сијасет хитова за сва времена као што су ‘Златни папагај’, ‘Дебела девојка’, ‘Ја сам тежак као коњ’, ‘Капетан Есид’, ‘Бејби, ти ниси ту’, Да си тако јака.

Данас са титулом најдуговечније београдске новоталасне групе одржавају сећање на најквалитетнији период овдашње музичке сцене. Стари звук ‘екс-ју’ рока ће старијој публици сигурно пробудити носталгију и присетити их на нека прошла времена, док ће омладини приближити дух старог доброг звука.