VI ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ DRAGON BOAT ФЕСТИВАЛ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ

03. Oct 2020.

VI Интернационални Dragon Boat фестивал одржаће се у суботу, 3. октобра 2020. године, са почетком у 10:00 часова на Ади Циганлији.

На регатној стази окупиће се 100 такмичара, који ће се надметати у тркама малих и стандардних “змајевих чамаца” на дистанцама од 200 м и 500 м. Трке богато украшених чамаца, у којима су незаобилазни чланови посаде бубњар и кормилар, одвијаће се у мушкој, женској и микс категорији.

Већ другу годину заредом, одржаће се и ревијална трка “розе дама” на којој ће веслати жене које су победиле рак дојке, промовишући на тај начин превенцију, рано откривање и борбу против карцинома дојке.

Организатор фестивала је Српски Dragon Boat савез, уз подршку Секретаријата за привреду Града Београда и Градске општине Чукарица.

На VI Интернационалном Dragon Boat фестивалу организатор је прописао поштовање мера заштите од заразне болести COVID-19. Сви учесници ће бити у обавези да носе заштитне маске изузев током веслања, док је ван чамца обавезна дистанца између свих учесника од минимум 1,5 м. Средствима за дезинфекцију биће третирани чамци и весла након сваке њихове непосредне употребе. Сваком учеснику ће при доласку бити мерена телесна температура бесконтактним топломером од стране ангажованог здравственог радника, и уколико се установи повишена температура или неки од других симптома COVID-19, та особа ће бити изолована и упућена да се јави у ковид амбуланту.