КОНЦЕРТ САСТАВА КАЛЕМ НА КОЛАРЦУ

22. Jan 2022.

Састав Калем одржаће солистички концерт 22. јануара од 20 сати у Великој сали Коларчеве задужбине.

Након концерата широм Србије, дошао је тренутак да се Калем представи и бројнијој београдској публици. На концерту на Коларцу уједно ће представити свој дебитантски албум Месече недавно објављен за Multimedia Music.

„Када се каже Коларац, постоји одређено поштовање које осећамо и Стефан и ја и зато смо врло узбуђени што је баш то здање место где ћемо представити нашу музику“ каже Душан Поповић Липовац и додаје: „Наступ у сали Коларчеве задужбине носи велику одговорност јер она тражи од музичара да презентују најбољег себе, тако да публика може бити сигурна да ће то и добити.“

Стефан Илић (вокал/виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара) за овај концерт најављују и неке интересантне госте:

„Волимо да лепе тренутке делимо са драгим људима, тако да ће нам се на неколико нумера придружити наши пријатељи и ‘саборци’ Марко Којадиновић (фрула/кавал) и Тамара Јокић (вокал) са којом смо недавно остварили спонтану концертну сарадњу“, кажу чланови састава Калем.

Тамара Јокић је дипломирана филолошкиња и стипендисткиња бостонског универзитета Беркли, негује музику Медитерана, Балкана и Иберијског полуострва. Своју музику снима за престижну светску продукцијску кућу Sony Music.

Марко Којадиновић је мултиинструменталиста на дувачким инструментима. Још као млад истакао се као солиста на фрули освајајући многобројне награде. Био је стипендиста и дугогодишњи члан националног Ансамбла Коло. Марко активно наступа и снима за највећа музичка имена региона.

Поред њих, као специјални гост концерта наступиће и Небојша Миловановић, филмски, телевизијски, позоришни и гласовни глумац, који се са групом Калем недавно остварио сарадњу у споту Месече.

Улазнице за концерт у продаји су на благајни Коларчеве Задужбине по цени од 1000 динара.