БРОД КОРЊАЧА

Пловећи најдужом туром у Београду, имаћете прилику да са реке видите свих осам београдских мостова – шест на Сави и два на Дунаву, Калемегданску тврђаву, Кулу Небојша, Мало коњско и Велико ратно острво, ушће Саве у Дунав, рибарске викендице на борчанској страни Београда, Земун са предивним погледом на Миленијумску кулу, која доминира пределом, блокове Новог Београда, бившу зграду Централног комитета Комунистичке партије Југославије – популарно Ушће, Бетон халу, популарне сплавове, Савамалу, прве грађевине пројекта „Београд на води“, „Драгор“ - краљевски брод који је пловио рекама Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, Београдски сајам и Аду Циганлију.  Током пловидбе, можете слушати приче о Београду и његовим садашњим и некадашњим становницима, које ће вам наши водичи причати на српском, енглеском и шпанском језику.

Tура траје 90 минута, а у понуди постоји дневна тура са заласком сунца и ноћна тура.

Капацитет брода је 45 путника, док је минималан потребан број путника 15. Путници могу доћи на брод преко новоизграђене пасареле. За стране путнике meeting point је испред Српске академије наука и уметности.

Због ограниченог капацитета брода, пожељно је резервисати место унапред. Састајалиште пред сваку туру је на главном уласку у Калемегдански парк, пола сата пре почетка туре.