ДАРКО РУНДЕК И ЕКИПА

23. Aug 2021.

Дарко Рундек и његова Екипа након две и по године паузе враћају се у Београд 23. и 24. августа концертима у Ботаничкој башти Јевремовац, једном од најлепших градских простора на отвореном, где ће промовисати актуелни албум "Брисани простор".

Ботаничка башта је драгуљ Београда са преко 1300 врста биља у отвореном простору, од којих треба истаћи старе брестове, импозантна стабла кавакаских зелкова, горостасне храстове лужњаке, прастаре врсте секвоја, жбунове Хималајског биберовца и дивне примерке Панчићеве оморике. А стихови песме "Биљка расте", са "Брисаног простора" Рундека и Екипе, у једном тренутку кажу: "Читав сам живот жудио бити јаблан, бити чемпрес". 

Јединствени "Јевремовац" је, дакле, савршено ново место за концертни сусрет са Рундеком, једним од еколошки најс(а)веснијих музичара региона и шире, који непрекидно јавно упозорава на бројне облике уништавања природе, залаже се за вегетаријанску исхрану и бори се против употребе пластичних кеса, сече дрвећа и уништавања планинских река изградњом мини хидроцентрала.

У том духу, на концерту Рундека & Екипе у Ботаничкој башти неће бити једнократних пластичних чаша, већ ће за пиће служити само трајне пластичне чаше, обичај успешно установљен на претходном концертном дружењу са Београђанима током манифестације "Дани Дарка Рундека" у Дому омладине Београда почетком 2019. године. Чаше ће бити дељене на улазу на концерт и биће поклон сваком посетиоцу. 

У Ботаничкој башти нас 23. и 24. августа с почетком од 19.30 часова очекују Дарко, Роко, трубач Игор Павлица, саксофонисткиња Ана Ковачић, бубњар Силвио Бочић и перкусиониста Миро Манојловић.

Улазнице по цени од 2.000 динара се могу набавити на свим продајним местима система Тикетсa као и на сајту www.tickets.rs.