ИЗЛОЖБА СЛИКА МАТЕ ЂОРЂЕВИЋА

05. Nov 2020.

Изложба сликара Мате Ђорђевића биће отворена 5. новембра у 20ч у Галерији Куће легата. На преко 300м2 и у пет соба аутор ће изложити београдској публици слике и цртеже које представљају најрецентније радове из његовог опуса.

Изложба ће обухватити радове великог формата као и радове мењих димензија настале у оквиру Ђорђевићеве активности од 2011. до 2020. године. Током трајања изложбе публика ће моћи да види један од најпотпунијих излагачких подухвата овог младог аутора.

Поводом изложбе аутор је изјавио: „Чини ми се да сам три године покушавао да реализујем овакав тип изложбе у Београду. У међувремену, под тестом времена, све се променило и тренутно ме копка како ће се све то читати са зидова. Хвала пре свега овој институцији културе и људима који нису одустали од мене и учинили да је могуће да се деси ‘немогуће’… нажалост не баш под сјајним околностима. Кад то кажем, мислим пре свега на ‘монструозност’ епидемије и њене последице. Но, треба се чувати, радити и деловати. Ово је мој мали допринос“.

Галерија Куће легата ће поставку држати отворену за публику до 26. новембра 2020. године. Изложбу ће отворити директор Куће легата Филип Брусић Ренауд, као и Мухарем Баздуљ, истакнути књижевник, есејист и преводилац.