ARA MALIKIAN

28. sep 2021.

Ara Malikian, violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svetske turneje, nastupiće u Kombank dvorani 28. septembra 2021. godine.

Turneja pod nazivom ,,Royal garage " , na kojoj predstavlja  istoimeni album, obuhvata  najvažnije svetske prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima: London, Pariz, NJujork, Moskva, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Lima, Meksiko Siti, Peking, Hong Kong, Madrid, Berlin, Beograd.

Ara Malikian je svetski priznat umetnik, najveća zvezda među violinistima danas. Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. NJegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

Rođen 1968 . godine. Živi u Madridu. Snimio je više od 40 albuma i producirao veliki broj predstava.

Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista, nagrađen je nagradom ,,Niccolo Paganini”. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odelu DŽimija Hendriksa.