PARKING

Kao u svim većim gradovima, pronalaženje parking mesta u centralnim ulicama Beograda u periodu radnog vremena je veoma teško zato preporučujemo da parkirate vozilo u Javnom parkingu.

PARKING SERVIS

Kneza Višeslava 27
telefon: 011/ 3035-400
info@parking-servis.co.rs

Adrese poslovnica:

Takovska 31
Mileševska 51
Kraljice Marije 7

Radno vreme:

  • radnim danima 07.00 – 21.00 čas
  • subotom 07.00 – 14.00 časova

Parking zone

Parkirališta na centralnim ulicama Beograda ( Broj 2 kružna trasa tramvaja), su podeljena u 4 parking zone, vreme parkiranja je ograničeno i plaća se po započetom satu:

Crvena zona- maksimum 1 sat

Žuta zona- maksimum 2 sata

Zelena –maksimum 3 sata

Plava - maksimum 5 sati ( Delovi Novog Beograda i Zemuna)

Parkirališta u ove 4 parking zone su označene posebnim saobraćajnim znacima, nose boju zone, kao i oznake na putu. Parkiranje se plaća u sve tri zone, radnim danom od 07.00-21.00 i subotom od 07.00 do 14.00.

Kada istekne  vreme, vozač mora da  pomeri svoje vozilo. Nadzornik parkinga će ostaviti nalog za plaćanje ispod brisača vetrobranskog stakla, ukoliko  treba to da učini.

U slučaju nepropisnog parkiranja, pauk će vam odneti vozilo. Vozilo možete preuzeti na nekoj od lokacija JKP „Parking servis” (Staro sajmište, Ada Ciganlija ili Dunavska.

Načini plaćanja za parking u 4 zone su :

Parking karte - kupuju se na kioscima i drugim prodajnim mestima.Vreme dolaska treba da bude naznačeno na karti i da bude prikazano na unutrašnjoj strani vetrobranskog stakla.

Mašine za plaćanje parkinga - ( samo u crvenoj zoni )- Aparati za plaćanje parkinga primaju metalni novac i elektronske karte za parking.

Mobilni telefon- Slanje poruke sa registarskim brojem vozila ( primer BG123456, bez razmaka ) na 9111, 9112, 9113 i 9114 u zavisnosti od zone u kojoj se nalazite sa svih mobilnih mreža.

Potvrda da je plaćanje izvršeno će stići u obliku sms poruke korisniku sa detaljima o parking plaćanju. Korisnik mora da sačuva povratnu SMS poruku kao dokaz da su platili, da bi mogli da se parkiraju u slučaju da su greškom izdali kaznu. Ukoliko korisnik ne primi povratnu poruku o plaćenom parkiranju u roku od dva minuta, plaćanje parkiranja SMS-om nije uspelo i neće biti naplaćena.Korisnik može dobiti informaciju o statusu trenutno plaćenog parkiranja u zoni slanjem SMS poruke sa "?" U tekstu na broj za tu zonu  podsetnik parkiranja dolazi 5 do 10 minuta pre isteka vremena u obliku SMS poruke na mobilni telefon korisnika.Korisnik može parkiranje da produži za naredni sat slanjem SMS poruke koja sadrži istu registarsku oznaku ili samo "*" na isti broj parking zone. Kad istekne vreme parkirnja, korisnik ne može da plati parkiranje putem SMS-a narednih 15 minuta.

Ostala parking mesta

Parkirališta izvan tri centralne zone, koje odlikuje uobičajenim saobraćajnim znacima, mogu da se koriste za neograničen vremenski period i plaćaju po satu ili svakodnevno od 7.00 do 21.00 radnim danom i subotom od 7.00 do 14.00.

Parking Pass

Parking Pass je vremenska parking kartica za garaže i parkirališta, koja važi određeni vremenski period. Kartice je moguće kupiti, isključivo, za tri vremenska perioda – 24 sata, 3 dana i 7 dana.

Omogućava povoljnije parkiranje i neograničeni broj ulazaka/izlazaka u 21 garažu i parkiralište kojima upravlja „Parking servis“. Aktivira se prvim ulaskom na parkiralište, ubacivanjem kartice u ulazni automat.

Parking Pass omogućava besplatno korišćenje dva bicikla na parkiralištima sa sistemom „Parkiraj i bicikliraj“, u periodu od 01. aprila do 01. novembra.

Karticu je moguće kupiti u svim garažama i na parkiralištima kojima upravlja „Parking servis“, kao i u Korisničkom servisu.

Cenovnik kartica: Parking Pass – 24 časa = 1500.00 RSD, Parking pass – 3 dana = 3500.00 RSD i Parking pass – 7 dana = 6500.00 RSD.

EPass važi 3 godine od datuma proizvodnje.

Za lako prepoznavanje objekata na kojima važi Parking Pass kartica istaknut je logo usluge na ulazu.