IZLOŽBA SLIKA MATE ĐORĐEVIĆA

05. nov 2020.

Izložba slikara Mate Đorđevića biće otvorena 5. novembra u 20č u Galeriji Kuće legata. Na preko 300m2 i u pet soba autor će izložiti beogradskoj publici slike i crteže koje predstavljaju najrecentnije radove iz njegovog opusa.

Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove menjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti od 2011. do 2020. godine. Tokom trajanja izložbe publika će moći da vidi jedan od najpotpunijih izlagačkih poduhvata ovog mladog autora.

Povodom izložbe autor je izjavio: „Čini mi se da sam tri godine pokušavao da realizujem ovakav tip izložbe u Beogradu. U međuvremenu, pod testom vremena, sve se promenilo i trenutno me kopka kako će se sve to čitati sa zidova. Hvala pre svega ovoj instituciji kulture i ljudima koji nisu odustali od mene i učinili da je moguće da se desi ‘nemoguće’… nažalost ne baš pod sjajnim okolnostima. Kad to kažem, mislim pre svega na ‘monstruoznost’ epidemije i njene posledice. No, treba se čuvati, raditi i delovati. Ovo je moj mali doprinos“.

Galerija Kuće legata će postavku držati otvorenu za publiku do 26. novembra 2020. godine. Izložbu će otvoriti direktor Kuće legata Filip Brusić Renaud, kao i Muharem Bazdulj, istaknuti književnik, esejist i prevodilac.