Koncert filmske muzike "Holivud u Srbiji"

21. 09. 2024.

Posebni koncert filmske muzike, "Holivud u Srbiji", održaće se u Beogradu 21.09.2024. Publika će dobiti jedinstvenu priliku da uživa u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Nastupa Srpski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Amerikanke DŽejn Braun.

Biće izvedena muzika iz sledećih filmova, uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora: Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana DŽons, Šindlerova lista, Nemoguća misija, Pink Panter, Zaleđeno kraljevstvo, Ples malog pingvina, Kako da dresirate svog zmaja, Fantastične zveri i gde ih naći, Negde u vremenu,....

DŽejn Braun, rođena u Kaliforniji, je oduvek imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije. Nakon što je uspostavila snažnu osnovu kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, Braun je započela svoju karijeru dirigujući simfonijskom muzikom 2001. DŽejn je nedavno završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas. U aprilu 2013. imenovana je za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a u julu 2013. dirigovala je koncert sa muzikom iz dela Jadnici u SAD-u. Poslednjih godina, između ostalog, DŽejn je dirigovala Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.