KONCERT OPERSKE PEVAČICE TAMARE RAĐENOVIĆ U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI

03. apr 2021.

Sopran, Tamara Rađenović će održati koncert 3. aprila 2021. godine u Kolarčevoj zadužbini.

Tamara Rađenović  živi i radi u Londonu odakle gradi svoju svetsku karijeru. Diplomirala  na Kraljevskom Muzičkom koledžu u Londonu na odseku solo pevanje.

Bila je jedna od 8 studenata koji su odabrani među 1000 prijavljenih kandidata i prva sa Ex-Yu prostora i još uvek jedina  koja je primljena na odsek solo pevanja na ovaj  prestižni svetski muzički konzervatorijum. Nagrađena je i stipendijom za master studije, ali u međuvremenu je već krenula sa razvojem karijere.

Tamarinu ranu karijeru je obeležio rad sa planetarno poznatom operskom divom Monserat Kabalje. Primadona Monserat je lično 2 puta odabrala Tamaru da nastupi u Auditorijumu de Zaragoza na njenim  gala koncertima kada je imala 19 i 20 godina.  Sa čuvenom divom Tamara je radila do kraja njenog života.

Iako mlada, Tamara je imala priliku da nastupa na raznim internacionalnim koncertima i festivalima u Španiji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama. Austriji, Engleskoj, NJemačkoj, Holandiji, Rumuniji, Mauricijusu, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori.

Na koncertu u Beogradu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opere Figarova ženidba od Mocarta, Boemi od Pučinija, Lovci na bisere od Bizea, Faust od Gunoa, španske i italijanske pesme kao i klavirska dela od Debisija i Rahmanjina.