KONCERT STEFANA MILENKOVIĆA I ORKESTRA MUZIKON U BOTANIČKOJ BAŠTI

24. 05. 2024.

Orkestar Muzikon i Stefan Milenković održaće koncert pod nazivom „Proleće“ 24.05.2024. u 20č u Botaničkoj bašti.

Publika će imati priliku da čuje Sonatu za violinu u g-molu, poznatije kao Đavolji triler (G. Tartini) kao i svitu Beatles go baroque u stilu DŽ. F. Hendla (P. Breiner) u izvođenju kamernog orkestra Muzikon i violinskog virtuoza i gostujućeg soliste Stefana Milenkovića u najlepšoj oazi grada Beograda.

Koncertom „Proleće“ orkestar Muzikon otvara svoju alternativnu koncertnu sezonu Godišnja doba koja je koncipirana kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike u različitim prostorima. Kroz programe, aranžmane i lokacije, Muzikon će predstaviti koncerte koji čine „karaktere godišnjih doba“ i ideje o izvođenju klasične muzike u HHI veku. Neki od koncerata su u klasičnoj formi sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima - vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su ostali koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Violinista Stefan Milenković je poznat u celom svetu zbog svojih izuzetnih umetničkih sposobnosti, ali i zbog svoje životne posvećenosti humanitarizmu. Postao je poznat kada je sa svojih deset godina bio pozvan da nastupi pred bivšim predsednikom SAD Ronaldom Reganom, u Beloj kući, na božićnom šou programu. Posle ovog nastupa, usledio je poziv bivšeg predsednika Rusije, Miahila Gorbačova. Nastupao je dva puta pred Papom Jovanom Pavlom II. 

NJegovi međunarodni nastupi uključuju saradnju sa Berlinskim simfonijskim orkestrom, Helsinškom filharmonijom, Beogradskom filharmonijom, orkestrom Radio Francuske, orkestrom Boljšoj teatra, Nacionalnim orkestrom Belgije, kamernim orkestrom Orfeus, Kamernim orkestrom Aspen, Simfonijskim orkestrom Indijanopolisa, Meskom državnom simfonijom, Simfonijskim orkestrom države Sao Paolo u Brazilu, kao i simfonisjkim orkestrima Melburna i Kvinslenda u Australiji. Sarađivao je, između ostalih, sa renomiranim dirigentima, kao što su Loren Mazel, Danijel Oren, Vladimir Fedosejev, Lu Jia, Lior Sambadal i En Sao. 2002. godine proglašen je za umetnika 20. veka u Beogradu.

Karte su u pretprodaji u okviru mreže www.tickets.rs

Prvi promotivni kontigent karata po ceni od 1800 za stajanje i 2800 RSD za sedenje pušten je u prodaju.