SVEČANO OTVARANJE LETNJE TURISTIČKE SEZONE U SKADARLIJI

18. 05. 2024.

 

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas pozivaju na otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Milanu Milosavljeviću.

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme, u programu koji su pripredili naši poznati glumci i pevači.

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Milan Milosavljević, a u programu još učestvuju glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda, Vesna Dimić i Biljana Petković, operski pevač i pedagog Aleksandar Stefan Radišević, i glumica LJiljana Jakšić, koja će nastupati u pratnji Skadarlijskog orkestra. Umetnički centar „Talija“ će izvođenjem građanskih i šumadijskih igara i ove godine uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

PROGRAM

18.30 Početak programa

18.35 Obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOB i glumice Vjere Mujović

18.45 Kolaž starogradskih pesama u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića

18.55 Skadarlijski dobošar čita „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“

19.00 Nastup glumice LJiljane Jakšić u ulozi Skadarlijske dame

19.05 Muzička numera u izvođenju naših pevača i glumaca

19.10 Nastup Umetničkog centra „Talija“, Građansko kolo

19.15 Podizanje Skadarlijske zastave – glumac Milan Milosavljević

19.20 Muzička numera u izvođenju Vesne Dimić, Biljane Petković i Aleksandra Stefana Radiševića

19.30 Nastup Umetničkog centra „Talija“, Šumadija