Beograd 4. na listi bugarskih želja!

23. 10. 2022.

U glavnom gradu Sofije održana je promocija srpske prestonice koju je organizovala Turistička organizacija Beograda u saradnji sa turističkim organizacijama Srbije, Niša, Vrnjačke i Sokobanje.

Više od 30 turističkih agencija iz Sofije planira da od 1.decembra do 27.januara 2023. godine vodi bugarske turiste u Beograd.

Turistička organizacija Beograda je uz kolege iz Srbije, Niša, Vrnjačke i Sokobanje predstavila nove programe i pozvala komšije da u još većem broju dođu u našu zemlju.

- Broj bugarskih turista povećan je za oko 120% u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Slobodan Unković, zamenik direktora TOB-a.

Svi znaju da su bugarski turisti uvek u Top 10 gostiju u Beogradu, ali mnoge su iznenadile reči zamenice bugarskog ministra turizma:

- Srbija i Beograd su četvrti na listi želja bugarskih turista kao mesto na koje žele da putuju - rekla je Mariela Modeva, zamenica ministra turizma koja je podržala promociju Beograda u Sofiji.

Turističke agencije iz Sofije su posle promocije imale B2B sastanke sa srpskim hotelijerima koji su posle toga zadovoljno trljaju ruke.

Šta Bugari vole u Beogradu?

- Provod! Način života! To kako igrate, pevate i umete da se veselite! Imam po 20 autobusa godišnje i više 20 godina radim u Beograd i nikada neću prestati - rekao je Bajko Bajkov, vlasnik najveće bugarske agencije "Bohemija".

Halid delio nagrade

Bugarski turoperatori učestvovali su i u "lutriji", a vikende u Beogradu, Vrnjačkoj i Sokobanju, kao i za Novu godinu u Nišu, izvlačio je Halid Muslimović.

Balkanska legenda ljubavi je izuzetno popularan u Bugarskoj i seriju koncerata prekinuo je kako bi podržao promociju Beograda.

Konačno gotov autoput

Ambasador Srbije u Sofiji dr Željko Jović naglasio je da su odnosi naše dve zemlje odlični, a u razmeni turista će mnogo pomoći i završetak autoputa ka granici sa bugarskom strane.

- Turisti će uskoro iz Sofije do Beograda putovati sve vreme autoputem - zaključio je Jović.